A földikutyától a Nagytemplomig

2015. augusztus 06. 13:36 - KKVIC

Debrecentől csupán 20 kilométerre található Hajdúszoboszló, azonban nem ez az egyetlen város, település, amely a környéken látnivalókat tartogat a termálfürdő Mekkájába érkező turistáknak. Hiszen ha rossz idő esetén esetleg nem csak áztatni szeretnénk magunkat a zárt térben vagy már minden csúszdát kipróbáltunk, és már csinálnánk valami mást, akkor nézzük meg, mit tartogat Hajdúszoboszló környéke.

Akkor talán kezdjük azzal, hogy hol is található Hajdúszoboszló: az Észak-Alföld, egyben Hajdú-Bihar megye egyik turisztikai központja. A Hortobágyi Nemzeti Parktól nem messze található, és közvetlen közelében fekszik Debrecennek. Néhány tíz kilométerre található települések között Derecske, Kaba, Nádudvar, Püspökladány és számos ismert, kevésbé ismert található, amelyeket azonban érdemes egy nyaralás, pihenés során felfedezni, ugyanis a környékre jellemző kultúrát hamisítatlan formában őrizték meg.

Azonban először a megyeszékhely, Debrecen látnivalóit vegyük kicsit górcső alá. A belvárosban található a Nagytemplom, amelynek alapjai az 1300-as évek óta állnak, a múzeumi sétára vágyók pedig a Kölcsey Központba látogassanak el, ahol háromszintes modern művészeti kiállítással várják a vendégeket. De akár a Déri Múzeum is lehet úti célunk, hiszen itt található hazánk egyik legkiemelkedőbb kulturális és történelmi gyűjteménye, Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája.

shutterstock_149745629.jpg

Ha esetleg nem épp templom és múzeumlátogatással töltenénk az időnket, akkor vegyük az irányt a Hortobágyi Nemzeti Park felé, ahol a Vadasparkban az e vidéken élő állatokat lehet megtekinteni, illetve számtalan tanösvény várja a túrázni vágyókat. Kiállításokon a madarak világával ismerkedhetnek meg a vendégek, míg a Pusztai Állatparkban régi magyar háziállatfajták várják az érdeklődőket.

Ellátogathatunk Nádudvarra, ahol a fazekasság népművészeti hagyományaival több ponton is megismerkedhetünk, Hajdúböszörményben a Tájházat és Skanzent is meglátogathatjuk, de akár Hajdúbagosra is elutazhatunk, ahol a földikutya rezervátumban igazi különleges állatokat tekinthetünk meg. Jól látható, ha rászánunk pár napot vagy akár egy-két hetet Hajdúszoboszlóra, akkor sem kell, hogy feltétlenül csak a pancsolásról szóljon a pihenés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenjhajduszoboszlon.blog.hu/api/trackback/id/tr907685894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása