Hajdúszoboszló szomszédja, a Hortobágyi Nemzeti Park

2015. október 16. 11:30 - urbanvick

Imádjuk a természetet! Százféle módon tehet velünk csodát, amikor egy kis nyugalomra, frissességre vágyunk, ugyanis mindig a rendelkezésünkre áll, és bármilyen nyaralást is tervezünk, a legszebb pillanatainkat tölthetjük el a szemet gyönyörködtető zöld ligeterdők között. És hogy pontosan miért jó minél több időt töltenünk hazánk első nemzeti parkjában, mely tájegység a Világörökség Bizottság kulturális és természeti kritériumainak is egyaránt kimagaslóan megfelelt? Elmondjuk!

shutterstock_104415254.jpg

A természet sokoldalú, hiszen legyünk mi magányos utazók, romantikát kereső fiatalok, családos emberek, kihívásra vágyó sportolók, maximálisan feltöltődhetünk a friss levegőn. A természet igazi társunk, hű barátunk, figyel az egészségünkre, kikapcsol, pozitív energiákkal tölt fel.

Tudományos vizsgálatok szólnak arról, hogy a természetben megtett séták csökkentik mindannyiunkban a stresszhormon (kortizol) szintjét, csökkentik a vérnyomást. Tehát mindenképpen javít a hangulatunkon, csak nem mindegy, hol tesszük meg azt a pár kilométert. A Hortobágyi Nemzeti Park jellemzően háborítatlan szikesei között halastavak, mocsarak, nádasok is megbújnak, különlegesen értékessé téve a területet turisztikai szempontból, ideális hosszabb pihentető kirándulások szervezésére. Engedjük ki a stresszt nosztalgia buszozás közben a nemzeti park legszebb részein, vezetett vagy egyéni túrák alkalmával.

A legjobb ötletek néha a természet lágy ölén születnek. Gondolataink is szabadabban áramolnak, mert a gyönyörű, inspiráló környezet  felszínre hozhatja őket. Engedjünk teret nekik, legyünk kreatívak. Vannak elfeledett hobbijaink, melyekhez eddig csak a nyugalom hiányzott? A Hortobágyi Nemzeti Parkot nem véletlenül választják úticélnak azok, akik szeretnének elmélyedni valamiben, alkotni, ötletelni. Mindegy, hogy a tájat szemléljük, fotózzuk, festjük, vagy épp bejárjuk, ugorjunk ki a megszokottból! Nap közben járjunk be egy tanösvényt, alkonyatkor pedig vegyünk részt egy vidralesen, vagy gyönyörködjünk a naplementében a Hortobágyi-halastó partján. Ne hagyjuk ki a kilenc lyukú hidat sem.

Ezek csak ízelítők voltak abból, hogy miben lelhetjük örömünket a térségben. A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontja teljes körű információt nyújt a feltöltődni vágyóknak a természeti értékekről, jellegzetes élőhelyekről, állat- és növényvilágról. Készüljünk fel városi andalgásaink után a testi-szellemi felfrissülésre. Ugye, hogy ez hiányzott?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenjhajduszoboszlon.blog.hu/api/trackback/id/tr707972919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása