Cryoszauna már Hajdúszoboszlón is!

2015. október 24. 10:40 - urbanvick

Fantasztikus fájdalomcsillapító és feszesítő hatásáról ismert a forró szauna ellentéte, a cryoszauna, vagy krioszauna. A terápia természetes módon segíti a fogyókúrát, kiválóan alkalmas a cellulitisz kezelésére, de általános bőrfiatalító hatása is széles körben elismert. A Japánban kifejleszett teljes test hidegterápia 1978-ban indult el világ körüli útjára, használói között olimpiai sportolók, hírességek és súlyos betegek is megtalálhatóak.

A terápia során pár percig rendkívül alacsony hőmérsékletnek teszik ki a testet, mely csak a bőr legfelső rétegét hűti le. -110 és -190 °C közötti hűtött gázba merül bele a páciens, az egész kezelés egyáltalán nem kellemetlen és hatása nem csak rövid, de hosszabb távon is tart.

A kriogén fizioterápia azonnal serkenti a védekező- (immun) és endokrin rendszerünket, és órákig megszünteti a testben lévő fájdalmakat a hatalmas endorfin löketnek köszönhetően. Az endorfin felelős a ‘boldogságérzet’ kialakulásáért, mely egyébként más örömet okozó tevékenységek alatt is felszabadul. Élvezzük ennek hatását! Mintha egy nagy katasztrófát éltünk volna túl, amikor kilépünk a kabinból. Mindenkinek ki kell próbálnia, a fülig érő mosoly garantált! Eltűnik a fáradság, javul az alvásképesség, csökken a depresszió. És eltűnik a fájdalom!

De hogy folytassuk a pozitív, egészsgégünkre gyakorolt hatások sorát, a terápia aktiválja szervezetünk természetes védekező rendszerét is. A stimuláció hatására beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai, fokozódik a vérkeringés és az anyagcsere, csökken a stressz szint. A cellulitisztől, pikkelysömörtől, ekcémától szenvedő bőr szépül és regenerálódik. A fogyás kalóriákban is mérhető, hiszen a sokk nagy energiát igényelhet a szervezettől. Ezt össze is köthetjük egy rövidebb kardio edzéssel! A hajnak, körmöknek is jót tesz a kezelés.

Ne feledkezzünk meg a mozgásszervi panaszokról sem, legyen az ficam, ínhüvely gyulladás, törések okozta fájdalom, vagy egyéb reumatológiai sérülések, műtétek utáni és merevedési panaszok. Mivel a sérülések mellett remek felkészítő lehet sportversenyek előtt is, fokozhatjuk vele teljesítményünket egy nagyobb megpróbáltatás előtt, vagy csökkenthetjük az izomlázat. Eredményesen kezelhetjük vele a az autoimmun betegségek egy részét is!

Természetesen a kezelés igénybevételéhez tájékozódjunk megfelelően az ellenjavallatokról is, és tartsuk be az előírásokat. Kérjünk még ma időpontot a  Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő Cryoszaunájába és kössük össze ezt a különleges, izgalmas és egyben relaxáló kezelést pihenésünkkel, meglátjuk, megéri! Irány Hajdúszoboszló, az egészség, gyógyfürdők és szépítő, pihentető kezelések városa!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenjhajduszoboszlon.blog.hu/api/trackback/id/tr438008845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása