Hadd lobogjon a hajunk - bringázzunk Hajdúszoboszlón

2015. október 21. 09:39 - urbanvick

Kisebb és nagyobb kerékpáros túrákra egyaránt alkalmas Hajdúszoboszló, a felüdülőhely. Legyen ez csak egy esti könnyű tekerés a város szívében, vagy egy igazi bringatúra a civilizációtól távolabb? Szervezett programok, kiépített kerékpárutak, rendszeres kalandtúrák várják a látogatókat egész évben. 

shutterstock_278942627.jpg

A város remek kerékpár kölcsönzési lehetőséget is tartogat számunkra, a Tourinform irodában kedvező áron bérelhetünk egyet magunknak. Kiváló kikapcsolódás egy egész napos fürdőzés a fürdőkomplexumban, az intenzív pihenés után pedig gyönyörű látványban lehet részünk este, mert a város pezsgése csak ekkor érezhető igazán!

Döntsünk egy városnéző kalandtúra mellett, ha Hajdúszoboszló nevezetességeit játékos formában kívánjuk megismerni. A játékszabály rendkívül egyszerű, és a legemlékezetesebb látnivalókat foglalja magában. Pattanjunk fel családosan, barátainkkal vagy kedvesünkkel a kétkerekűre, és fedezzük fel a várost! 

Nézzük meg az Erődfalat, a Gazdaházat, Csanády Házat. Ne hagyjuk ki a Bocskai szobrot, Bocskai múzeumot és a Bocskai István Rendezvény központot sem, továbbá a Görög Katolikus Templomot és Pávai Vajna Ferenc szobrot! Az izgalmas keresgélés mellett ne felejsük el magunkkal vinni fényképezőgépünket és kattintani egyet, amikor elérkeztünk egy állomásra. Saját tempónkban örökítsük meg őket és mutassuk be a kölcsönzőben, a túra végeztével kitartásunkért jutalomban részesülünk!

Egy kicsit hosszabb túrát terveznénk? Irány a friss levegő! Nagyhegyes Hajdúszoboszlótól északra eső település, kiépített kerékpárúttal a városok között. Egyszerű és könnyen bejárható útvonalat választ az, aki ezt a távot szeretné végigtekerni. Ennek hossza a városok között 7866 méter, de a teljes út a városon belüli szakaszokkal együtt ennek majdnem a kétszerese, 13571 méter! 

Nagyobb kihívást keresünk? Nagyhegyes közelében, keletebbre található a Kráter-tó. Az út különlegessége, hogy nem lehet eltéveszteni és szép időben még a kiépítetlen szakasz is jól bringázható. A nagyhegyesi kerékpárúton Nagyhegyes előtt egy jól irányzott jobb kanyarral vegyük célba a mezőgazdasági műutat, és egy 3,5 km-es nyárfasor melletti klassz bringázás után térjünk le balra. A Gatya-tóhoz is eljuthatunk, ha a Krátertől tovább tekerünk a földeken át. Természetesen léteznek még ennél is hosszabb útvonalak azoknak, akik nem csak a látvány, hanem a sport kedvéért szeretnének kacskaringózni.

Hogy mi a titka egy klassz bringázós napnak? Egy jó társaság, és szép idő! Ébresszük fel egy kicsit testünket egy hajdúsági kerékpártúrával, hogy aztán Hajdúszoboszló gyógyvizei regenerálják fáradt izmainkat. Élvezzük a belvárosi látnivalókat, vagy az ezerszínű tájat! Tervezésre fel!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pihenjhajduszoboszlon.blog.hu/api/trackback/id/tr758008839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása